maanantai 18. huhtikuuta 2016

Portaikossa

Tavoitteita kohti eteneminen on kuin portaiden nousemista. Seuraavalle askelmalle pääsee, kun edellinen on ylitetty. Joskus joutuu palaamaan myös alaspäin, mutta reitti on aina avoin takaisin seuraavalle rappuselle.

Saavutetulla askelmalla täytyy hengähtää hetki, huomata työn tulos ja varmistaa, että jalat ovat varmasti kantapäistä varpaidenpäihin vakaasti askelmalla. Joskus tasapainon saavuttamisessa menee tovi, joskus se löytyy helpommin. On hyvä tunnustella pohjaa ainakin hetki, tuntea olonsa luottavaiseksi ennen seuraavan askeleen ottamista. 

Kiipeäminen voi olla työlästä, mutta askelmien ylitse ei kannata harppoa, mikäli haluaa edetä turvallisesti ylätasanteelle asti. Pahimmillaan ylhäältä putoaa alas ja löytää nenänsä ensimmäisen portaan juuresta. Silloin matka on aloitettava alusta alkaen uudelleen. 

Omia voimiaan kuulosteleva ja etenemiseen luottavainen mieli vievät tasaisesti ylöspäin. Välillä voi istahtaa hetkeksi portaalle syömään eväitä ja ihailemaan maisemia, jotka muotoutuvat omien välitavoitteiden saavuttamisesta. Sitten on taas voimia jatkaa etenemistä kohti seuraavaa etappia.

- Niina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti