maanantai 9. toukokuuta 2016

Sovittelua opiskelemassa

Työporukkamme osallistui sovittelija Harri Väisäsen koulutukseen huhtikuun lopulla. Koulutuksessa pohdittiin ja harjoiteltiin sovittelijan roolia erilaisissa konflikti-ja riitatilanteissa. Opit ovat sovellettavissa sekä esimerkiksi työyhteisön sovitteluun että lasten ja nuorten ohjaamiseen.

Koulutuspäivät olivat antoisat ja mielenkiintoiset avaten uusia näkökulmia sovittelijana toimimiseen. Sovittelevana ohjaajana on tärkeää auttaa lapsia ja nuoria löytämään tilanteisiin ratkaisuja itse, mutta myös olemaan sopivasti tukena. Valmiiksi pureskellut vastaukset eivät opeta lapselle tai nuorelle ongelmanratkaisua tai sosiaalisia taitoja, mutta apuakin kaivataan haastavien tilanteiden selvittämiseksi. Jokaisella on oma näkemyksensä tilanteista ja kaikki ne ovat yhtä todellisia, jokaisen ääntä on kuultava.

Koulutuksesta tarttui mukaan tietoa sovittelutilanteen etenemisestä, havainnollistavia menetelmiä sekä innostavaa uutta oppia työhön. Kiitos kaikille mukanaolleille päivästä ja erityiskiitos Harrille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti